Kurum Adı : Ekinciler İlkokulu
WEB Adresi : http://ekincilerio.meb.k12.tr
Adres : Ekinciler Mahallesi Kümeevler Bünyan KAYSERİ

VİZYON
; Çağımızın şartlarına uygun kaliteli eğitim veren, kendi yetenek ve becerilerinin farkında olan, özgüven sahibi, çevre bilincine sahip sosyal kültürel ve sportif faaliyetlere katılmaya istekli bireyler yetiştiren çağdaş bir eğitim merkezi olmak.

MİSYON
Öğrencilerimizi cumhuriyetin temel niteliklerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda ,özgüven sahibi ve sorumluluklarının bilincinde ,çağdaş bilgilere ulaşabilen, eleştirel düşünebilen ve üst öğrenime bu donanımla gidecek bireyler olarak yetiştirmek;sosyal,kültürel ve sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak;okul çevresine eğitim,öğretim bilim ve kültür alanlarında bilgiye ulaşma ve kullanma olanağı sunmaktır.

BAŞARILAR
2011-2012 öğretim yılı sonunda SBS sınav sonuçlarına göre sınava giren öğrencilerimizin tamamı baraj puanını aşarak tercihte bulunmuşlurdır. Bu öğrencilerden 1 Bünyan Anadolu Öğretmen Lisesi, 1 Bünyan Anadolu Lisesi, 2 Bünyan Endüstri meslek Lisesi , 1 İncesu ÇPL(yatılı), 2 Pınarbaşı EML(yatılı) olarak yerleşmişlerdir.Okulumuzdan mezun olan 10 öğrencimizin diğerleri değişik orta öğretim kurumlarına devam etmektedir.

Öğretmen Sayısı : 2
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 28
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Başlama : 09:00 Bitiş : 14:20
Derslik Sayısı : 2 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Kömür yakıtlı kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İlmekezine uzaklık:60km İlçe merkezine uzaklık:32km
Ulaşım : Köy toplu taşıma aracı
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Köyümüzün şebeke suyu ve alt yapısı bulunmaktadır. Köyümüzde Okul, cami, sağlık evi, kur"an kursu ve 2 adet köy fırını bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Köy içi yollar kısmen parke döşelidir. Taçın suyunun köyümüzden geçmesinden dolayı köyümüzün belli yerlerinde sulu tarım yapılmaktadır. Şeker pancarı ve patatesin yanında arpa üreticiliği yapılmaktadır. Ayrıca küçük ve büyük baş hayvancılığı da yapılmaktadır.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ